Kidneybonen met cherrytomaat en ei

Deze kidneybonen maak ik vaak wanneer ik even geen zin heb in een boterham, salade of yoghurt. Dit kidneybonen recept is namelijk een gezonde variant gemaakt met cherrytomaten, ei en venkelzaad. Als je van spicey houdt is een scheutje Hot pepper sauce (Santa Maria) een aanrader!

Ingrediënten:

 – 1 klein blikje kidneybonen

 – 5 a 6 cherrytomaten

 – 2 eieren

 – Venkelzaad

– Basilicum

 – 1/2 eetlepel olijfolie extra vergine

– 1/2 eetlepel olijf olie

– scheut citroensap (ca. 1/2 citroen)

-peper en zout

Bereiding:

– Laat de bonen uitlekken en spoel goed af

-Snijd de tomaatjes doormidden en meng met het citroensap, de olijfolie extra vergine, een beetje zout en wat basilicum.

-Doe de olijfolie in de pan.

-Voeg de bonen en het venkelzaad toe, laat goed warm worden terwijl je de pan goed in beweging houdt.

-Voeg de tomaatjes, klein scheutje water en wat peper toe, even lekker laten pruttelen tot het goed warm is.

– Breek 2 eieren in de pan en laat ze met een deksel op de pan garen tot ze nog een beetje “lopen”.

-Strooi na het opscheppen nog wat basilicum over het gerecht.

-Schenk als je van spicey houdt naar smaak wat Hot pepper, sauce het gerecht.