Deze tonijnsalade maak ik vaak wanneer ik even geen zin heb in een zware lunch. Dit tonijnsalade recept is namelijk een gezonde variant gemaakt met Griekse yoghurt en suikervrije mayonaise. Zo is die eens stuk gezonder, maar blijft de salade nog steeds zo lekker fris en behoudt die zijn romige textuur. Ik smeer deze zelfgemaakte tonijnsalade vaak op wraps, brood of crackers. Ook eet ik het als een frisse maaltijdsalade. Voor mij echt een persoonlijke favoriet voor een snelle én gezonde lunch, om mee te nemen naar werk of op tafel bij een feestje als borrelhapje. Dit recept maak je eenvoudig zelf en zet je al binnen 10 minuten op tafel.
Ingrediënten:
– 1 blikje tonijn op water
– 1/2 venkel
– 1/4 komkommer
– 1/4 appel (granny smith)
– een flinke hand verse spinazie
– 1 eetlepel griekse yoghurt (10%)
– 1 eetlepel mayonaise (Jean Baton, organic no sugar)
– scheut citroensap (ca. 1/2 citroen)
-peper
Bereiding:
- Snijd de venkel, komkommer en appel in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer als je de salade niet direct opeet, zo voorkom je dat het waterig wordt,
- Laat de tonijn goed uitlekken en voeg toe.
- Rol de spinazie op en snijd in reepjes.
- Voeg de griekse yoghurt, mayonaise en citroensap toe
- Breng op smaak met peper
Tip: Erg lekker met een handje pecannoten